Alder er ikke bare et tall

Av en eller annen grunn så driver folk til stadig å "trøster" hverandre med utsagnet "alder er bare et tall". Og om mulig av helt andre grunner, så er det altså en haug med folk som faktisk ser ut til å ville tro på dette utsagnet!
Jeg vil tro at alle som gidder å la utsagnet gå igjennom den logiske delen av hjernen én gang, vil se at utsagnet, eller påstanden - om det er det den er ment som, på ingen måte henger på greip, og at denne kun gjelder for dem som faktisk  har begynt å få en alder som de gjerne kunne ha tenkt seg å byttet med et noe lavere tall.

Det er greit å få med seg at det heller ikke kommer an på hvordan man føler seg eller hvordan man lever med dette tallet som liksom ikke skal bety noe.

Og her er begrunnelsene i det kjedsomligste! :)

Nyfødt... ? No comments! :)

Ett år. Man bør ha tenkt på at man snart skal kunne begynne å bevege seg på to istedenfor fire, dersom man ikke vil bli sendt til legen for å bli sjekket for mulige feil. Det er fullstendig uinteressant om man føler seg som 4 måneder, og har lyst til å krabbe 8 måneder til. Alderen tilsier opp å gå!

To år. Hvor blir ordene av? Føler man seg som ett år, og vil holde kjeft til man er tre, vips - legeevaluering!

Seks år. Vær så god å oppføre deg som om du er gammel nok til å se skoleporten. At du føler deg som fire år har ingen betydning.

Tolv år og lyst på sex? Glem det! Aldersgrensen er 15!

Seksten år og føler deg som atten? Sorry! Det betyr verken at du får lov å kjøpe røyk eller øl, eller for den saks skyld kjøre bil eller avgi din stemme ved stortingsvalget. Følelsene dine betyr ingenting. At du lever som om du kunne ha vært 18 betyr heller ingenting. Bli det først!

Atten. Jasså? Du føler deg gammel nok til å kjøpe sprit? Oppfører du deg voksent og får være med å bestemme hvem som skal styre landet? Javel, men du er ikke 20 ennå, så glem det!

50 år og sliten? Tror du noen bryr seg? Du får ikke førtidspensjonere deg før du er gammel nok til det heller. 50 år og frisk og sprek? Så bra da! Men uansett følelser eller livsstil så er du fremdeles 50!

Got my point? :)
Det er hyggelig med trøst, men man bør kanskje trøste med noe som er litt hyggeligere, og ikke så utrolig gjennomsiktig. For når det kommer til et stykke så betyr det overhodet ingenting på alderen hvordan man føler seg eller lever. Man er så gammel som man er. 

End of story.

Stikkord:

8 kommentarer

Hege Kristin

09.05.2010 kl.23:26

dette var bra skrevet! :)

Mona Einvold Strand

09.05.2010 kl.23:27

Man er ikke eldre enn man er i hodet.

kvinnen

09.05.2010 kl.23:30

Mona Einvold Strand: Jo, man er så gammel man er :)

iidb

09.05.2010 kl.23:32

:)!

kvinnen

09.05.2010 kl.23:42

HegeKristin: tusen takk :)

inga

10.05.2010 kl.00:13

få spotify helt gratis

http://www.gratispremium.com/?ref=287155

leirabestas

10.05.2010 kl.08:06

Det er sant,alder er alder og ikke noe å gjør med det.Selv er eg 46 men en ortoped på medi 3 sa til meg att eg har nakke til en 60 åring,det kjipeste eg noen gang har fått slengt i ansiktet

kvinnen

10.05.2010 kl.10:35

leirabestas: syk melding å få, ja! Ikke en gang en blasfemisk trøst! :-Ò

Skriv en ny kommentar

hits