Skrekkpropaganda gjør oss syke!

5-15 minutter i solen eller i solariumet uten solfaktorsolkrem er det beste vi kan gjøre mot oss selv og vår egen helse, dersom vi ikke eeeeter villaks eller dytter i oss minst 5000 i.e. med D3-vitaminet i pilleform hver dag.

D3 bygger det immunforsvaret vi kunne hatt mot sykdommer som blant annet

hudkreft
prostatkreft
brystkreft
MS
hjerte- og karsykdommer
leddgikt
psoriasis
diabetes
depresjon
, osv.

men vi er i de siste 30-40 årene opplært til å blokkere for solen, som er hovedkilden vår for D3-vitaminet!

Mange av sykdommene kalles i dag for livsstilssykdommer, og begynte å øke betraktelig i omfang på 70-tallet, sånn omtrent i det vi fikk tredd solkremer med solfaktorer i godt nedover øra.

At solfaktorer hindrer inntak av UV-strålene som omgjøres til D3-vitaminet i kroppen vår, og som faktisk er vitaminet som bygger opp immunforsvaret vårt mot f.eks hudkreft, ble det satt en tykk strek over. "Man" forsøker istedenfor å tillegge hudkreftøkningen den nordlige halvkules økning av sydenturer! (WOW så kreativt...)

Det er verdt å legge merke til at flere av sykdommene er spesielt større i omfang på vår side av kloden (derav i-landenes "livsstilssykdommer"??), men myndighetene har skjønt at flere av sykdommene bedrer seg på sydligere breddegrader, slik at det faktisk sendes flere typer pasienter på statens regning til solen.Det er fire måter å få kroppen til å produsere/innta D3-vitaminet:

  • ved å være i solen uten solfaktor
  • ved å være i solarium uten solfaktor
  • å spise laks (helst villaks)
  • å spise D3-vitamin i pilleform


Myndighetenes anbefalte daglige dose av D3-vitaminet er
200 i.e. for de yngste,
400 i.e. for de under 50, og
600 i.e for dem over 50

I dette foredraget om D3-vitaminet sier forsker Gabriele Stähler at dagsbehovet er på 5.000 i.e.
Og ved en eventuell frykt for overdose, forklarer hun at 15-20 minutter i solen uten solfaktor faktisk gir kroppen en mulighet til å produsere mellom 10 og 20 tusen i.e.  Og ingen har blitt syke av dét.
(i.e. = internasjonale enheter, i.u. = international units)

Ved et forsøk på å handle D3-vitaminer i pilleform, fant jeg ut at det var kun mulig å handle piller med opptil 20 (TYVE) i.e. i Norge!! Men takket være nettet, fant jeg D3 med 1000 i.e. i pilleform til en rimelig penge i land som setter folks helse noe høyere enn den norske stat.

... Og så leser man slike festlige  saker som "Blir du fort solbrent?" der det henvises til forskere i som har funnet ut at omega-3-fettsyrer kan redusere UV-påvirkningen i huden, og at det er kostholdet vår de siste 50 årene som har gjort oss mer sensible for sol!  Men de anbefaler fet fisk (laks???) og nevner bl.a. A- og D-vitaminet i sjømat som noe bra. De klarer til og med å skrive:

"Fet fisk er bra for mer enn for huden din. Næringsstoffene du får i deg er også bra for hjertet, blodomløpet og betennelsessykdommer - og de motvirker enkelte former for kreft. I tillegg bidrar fisk og sjømat til å styrke immunforsvaret, og det er bra for den mentale helsen. Feir at sola er her med å legge laks på grillen i kveld!"


* * *

Gjør det enkelt på sommeren:
Ta det første kvarteret i solen hver dag uten solkrem med solfaktor!

Om vinteren:
Ta solarium så ofte du orker uten solkrem med solfaktor,
og spis gjerne laks, men kjøp deg D3-piller på nettet.
Så vil du i løpet av et par måneder faktisk kunne klare å bygge opp immunforsvaret ditt igjen!

Ønsker dere alle en   G O D   H E L S E !!  :)


Stikkord:

5 kommentarer

Keam

01.07.2010 kl.08:43

Jeg skjønte egentlig ikke hva du mente xD men fin blogg :) god sommer

ingrid <3

01.07.2010 kl.09:24

Ja, dette var lærerikt! er det virkelig sant at det ikke skader å ta solarium så lenge du ikke har solkrem på ?

kvinnen

01.07.2010 kl.12:43

ingrid: 15 minutter!

De som har veldig sensibel hud begynner forsiktig med noen minutter og utvider etterhvert. Poenget er 15 minutter uten solfaktor, for å bygge opp og beholde immunforsvaret mot bl.a hudkreft.

kvinnen

01.07.2010 kl.12:44

KEAM: det var vel bare fordi du ikke tok deg tiden det tok å lese det :)

Sten Martin

17.07.2010 kl.12:20

Hmm... det her er jo interresant. For og mot. Nu skal man vælge! :D

Måske lidt af hvert?

I Danmark vil man nu prøve at forbyde solarier, og der gerne for unge under 15 år. Men cigaretter og alkohol er stadig meget tilladt! I hvert fald for unge over 15 år. Det er da pudsigt?! Jeg forstår ingenting..........)

Skriv en ny kommentar

hits