Frost og tenner og sliktDet har vært en slitsom dag. Ikke det at jeg egentlig har gjort stort, men nå er jeg av en eller annen grunn ikke laget sånn at jeg blir mest sliten av det jeg gjør.

Nattefrost, som ligger utover plenen og hustakene helt til solen finner på å gjøre noe med den, og å sitte og vente på tannlegetimen kl 13.30, sånt sliter meg ut!

Gudskjelov så var det i hvert fall sol i dag, så frosten forsvant etter som den krøp bortover garasjetaket. Og heldigvis beroliget tannlegen meg med at det finnes implantater, og at jeg kan bruke det! Jeg må bare vente et halvt års tid, til tannbenet har vokst der jeg opererte bort tannen. (Jeg ante ikke at slikt vokser, men det gjør det visst!) :)

Så om et halvt års tid så kan jeg få implantat, selv om kanskje er å ta hardt i. Men altså, - jeg vil etter hvert igjen bli eier av en ny jeksel! Eier i ordets rette forstand.


Periodontitten skal først evalueres 12. oktober med full røngtenutredning, for å se om den helvetes sykdommen har laget noen nye lommer langs de tennene jeg allerede er i besittelse av, og om lommeboken min på nytt skal ranes. Men altså, - dét gjenstår å se.

 

Stikkord:

8 kommentarer

iidb

29.09.2010 kl.23:57

Uffa meg, både frost og tenner kan være en utfordring.

Får håpe det går bra videre med tennene som er der de skal. Frosten må vi nok finne oss i å leve mer eller mindre med noen måneder framover.

leirabestas

30.09.2010 kl.08:07

Føler med deg når det gjelder tennene dine,ikke liker jeg tannleger og ikke det det kjekkeste å bruke pengene sine på heller,men må mann så må mann,vi er for forfengelige til å ville gå tannlause:))

Men nattefrosten kan vi nok ikke gjøre noe med,det er bare å innse att den varme årstiden er over og finne fram sjerf,votter og lue,så får vi glede oss over att sola ikke svikter oss helt.

Ønsker deg en fin dag

mokitas

30.09.2010 kl.08:30

Ikke morro eller billig dette med tannlegen, og høsten kommer selv om vi vil eller ikke...

Tor

30.09.2010 kl.10:47

Skjønner hva du tenker - ikke om frosten, men tennene, har selv vært gjennom det ifjor (Men i noe større skala enn deg), og det er faktisk ikke så ille, selv om du i ventetiden må rusle rundt med allverdens temporære "proteser" før kjeven er klar. Men det koster flesk, heldigvis får vi dekket omtrente halvparten fra "Medicare" her i Australia (Medicare, les: NAV), mesteparten av resten tar min private helseforsikring seg av

BLOGGPRINSEN

01.10.2010 kl.15:16

Det siste bildet var kult!

kvinnen

02.10.2010 kl.01:56

BLOGGPRINSEN: Tusen takk :)

kvinnen

02.10.2010 kl.02:03

Tor: Jeg får litt refusjon, jeg også, fordi periodontitt er en tannkjøttsykdom som går inn under noe NAV gidder å refundere deler av regningene som er direkte konsekvens av sykdommen. Tenner burde ideelt sett ha gått under helse, med egenandel, i hvert fall i et land som opphøyer seg selv til å være et av de bedre stedene man kan bo. Men sånn er det ikke.

Hittil har vel tennene mine totalt sett kostet nærmere 350.000,- Men heldigvis ble 60.000 betalt av den første tannlegen som ødela de fleste jekslene mine, og 40.000 blitt betalt under bilforsikringen da jeg kræsja for noen år siden.

Men likevel!

kvinnen

02.10.2010 kl.02:04

leirabestas: Takk!

God helg til deg også :)

Skriv en ny kommentar

hits