Bloggregler

I blant er det å blogge en utfordring. For egentlig er jo en blogg noe som kan omhandle alt, men på en annen måte (bør det) settes opp en ganske trygg vegg mellom hva man bør sette på trykk og hva man bør la være å fortelle "til hele verden".

Og hva er det?
Jeg har et par regler som hjelper meg.

- Jeg navngir ikke dem jeg evt har med i hendelsene jeg skriver om
- Jeg står inne for det jeg skriver om
- Jeg forestiller meg at det jeg skriver kan gjengis på førstesiden i VG, og skriver derfor bare om ting som tåler det
- Jeg tar i betraktning at det skrevne ord kan komme rekende på ei fjøl og slå meg i bakhodet i evig tid

Og selvfølgelig forsøker jeg å bruke de små grå, som forhåpentligvis lever i mangfold mellom de to ørene jeg har fått utdelt ved fødselen. Ikke det at ørene i seg selv har større betydning, men det er altså det imellom dem som essensielt.

Amen!

 

 

Stikkord:

13 kommentarer

Hei ! :-) Jeg har header avstemning på bloggen min :) og jeg lurte på om du ville stemme ?? :-)

karoline - freeshtass

leirabestas

04.11.2010 kl.08:17

God morgen.Enig med deg en må hvite hva en setter på trykk som du sier.Selv prøver eg å ta fram det positive og jeg unlater å navngi personer ,bilder av andre enn meg legg eg ut kun etter samtykke fra vedkommende.Brøt regelen da eg la ut bilder fra strikkekafe,men håper det vert tilgitt:))

Med andre ord

04.11.2010 kl.08:25

Dette var fornuftige ord! Jeg tror alle bloggere bør tenke gjennom hva man vil med bloggen sin, og ikke minst, hva man er komfortabel med å dele med "hele verden", og hva som bør forbli privat.

charlotteegeorgsen

04.11.2010 kl.08:26

fin blogg:)
ja, det var godt sagt! Jeg vil bare vise frem maleriene mine og være til inspirasjon og glede :-D

hestiaverden

04.11.2010 kl.09:16

Jeg navngir personer når jeg skriver om ting som skjer i det offentlige rom (Tango, kunstutstilling, bokbad osv) De jeg bruker bilde av (selvfølgelig etter å ha fått tillatelse fra dem) bruker jeg fornavn på.

Ellers har jeg verdens beste sensur på bloggen min. Mamma og pappa leser bloggen, min eldste (og til tider svært kritiske) sønn leser bloggen, og jeg vet at ungdommer i klassen til David leser bloggen. Da skriver man om ting disse menneskene tåler å lese.

Jeg skriver heller ikke negativt om noen (Med unntak av Elkjøp, men de fikk samtidig en mail med samme kritikken i) Skal jeg kritisere noen, får jeg være såpass at jeg gjør det direkte til den det gjelder.

I gode og onde dager!

04.11.2010 kl.09:56

Jeg er også veldig forsiktig.

Synskepeggy.

04.11.2010 kl.10:15

Jeg er enig med deg,jeg følger samme regler og det er ikke vanskeligt,når jeg,ved tre anledninger har nevnt navn er det fordi at disse tre har vært fremme i media og profilert seg selv først, og i kommentar til dem som innlegg på blogg har jeg alltid i tankene en forsiktig og høflig ordbruk og samtidig få frem min mening.Har etterhvert forstått at det er en kunst i seg selv.Hilsen synskepeggy.

Spiderdama

04.11.2010 kl.10:55

Amen!:-)

missM

04.11.2010 kl.14:12

Dette er flotte regler å holde seg til, jeg har noen i samme stilen, bare ikke nedskrevne ;) Særlig det siste synes jeg er bra. Håper det er mange som leser denne og kanskje tenker seg litt mer om nesten gang før de poster enkelte ting :) Heldigvis synes jeg de aller fleste virker reflekterer over hva de legger ut...

marchi

04.11.2010 kl.14:13

så sant, så sant. bra skrevet! er vel derfor jeg ofte skriver innlegg som aldri blir publisert, nettopp fordi de kanskje ikke er for hele verden :)

Reasons To Be

04.11.2010 kl.18:30

lurt

Janne

04.11.2010 kl.18:36

Enig i , jeg bruker de samme reglene selv:)

Ha en fin dag.

Skriv en ny kommentar

hits