Norge - verdens fattigste land!?

Vi har ikke råd til å ta vare på dem som er syke eller ikke klarer å ta vare på seg selv lenger.
Vi har ikke engang råd til å gi en virkelig håndsrekning til narkomane, psykisk ustabile eller til dem som er bostedsløse.

Vi har ikke råd til å opprettholde eller vedlikeholde akuttmottak og fødeavdelinger, slik at befolkningen i landet vårt kan føle seg trygge.

Vi tror at det er billigere å la folk gå på sykepenger og etter hvert attføring, så vi tar oss ikke råd til å kunne operere folk som trenger det med det samme, men lar dem heller gå uproduktive med smerter i måneder, ofte i år, før de får hjelp.

Vi har ikke engang råd til å tenke på å la tannhelse bli en del av folkehelsen i landet vårt.

Vi har ikke råd til å bygge ut veinettet vårt. Vi har ikke engang råd til å vedlikeholde eller sikre det, eller til å måke eller strø veiene tilstrekkelig om vinteren.

Vi har ikke råd til å bygge ut eller oppgradere tognettet i landet vårt. Vi tar oss såvidt råd til å vedlikeholde akuttskadene som oppstår på grunn av det manglende grunnarbeidet.

Vi har ikke råd til å vedlikeholde skoler, offentlig eide bygninger og kirker. Vi har ikke engang råd til å holde de offentlige svømmehallene som ble bygd opp under krigen i såpass stand at de kan benyttes.

Vi har ikke råd til å vedlikeholde vann- og kloakknettet i landet vårt, og blir tidvis henvist til rensetiltak fra egen lommebok på grunn av vannkvaliteten.

Vi har visst ikke planlagt eller øremerket midler til noen former for normal utvikling (som innlysende tilsvarer økt strømforbruk), så vi bruker monstermaster som rimeligste utvei når folket ha mer strøm.

Vi har ikke råd til å opprettholde et trygt forsvar, og velger istedenfor å bygge det ned.
Vi har ikke engang råd til å opprettholde en politietat som trygger folk og folks eiendom. Vi har ikke engang råd til å bygge nok fengsler, slik at folk som er straffedømt står i soningskø.
Så nå betaler folk flest for alarmer til boligene sine, og bedrifter ansetter private sikkerhetsvakter og systemer slik at vi kan føle en viss trygghet, og for at forsikringsselskapene kan gi oss tilbud vi kan leve med.

Det begynner faktisk å bli ekkelt å høre at vi er en av verdens rikeste land, for hvor er egentlig pengene?

 

 

Stikkord:

32 kommentarer

Trine

18.12.2010 kl.06:53

Indeed. Syke greier.
Så fin blogg du har!:)

Blir veldig glad om du besøker min<3

Vilde C

18.12.2010 kl.07:42

Spør regjeringen! Bra skrevet egentlig. Har virkelig lurt på hvor alle pengene egentlig går siden vi er "omtalt" som et veldig rikt land.

Men f.eks. veiene er slitte og mange skrøpelige og det er ikke penger til å fikse dem. Enig med deg. Hvor mye penger sitter egentlig regjeringen på?

(beklager for evt. skrivefeil. LEver i USA for tiden!)

Bra innlegg!
Flott innlegg! Har lurt på det samme flere ganger! Men å sende milliardervis av kroner til andre land, ja, da har de peng da! Ikke det at jeg sier det er dumt, flott at vi hjelper andre land, men de kan jammen meg tenke på sine egne også!

Men siden befolkningen ikke tør å stå opp å ta til motmæle, kommer regjeringen til å fortsette sitt eget løp.
Og allikevel sender vi ut millioner av kroner til veldedighet hvert eneste år!

18.12.2010 kl.08:23

Alle dere som sitter dag ut og dag inn og klager over hvor fææælt det er i dette landet, burde prøve å flytte til. Tjaa.. F.eks Sverige i et par uker. Tror dere det er så mye bedre der? Det er tydeligvis godt å leve i troen om at man har det fælt og grusomt. Det værste er at det som oftest ikke er fattige som klager. Det er folk som rett og slett har det for godt og ikke har noe skikkelig å klage over. Her i dette landet kan man sitte på ræva og motta MER penger fra staten enn en som jobber ræva av seg. Blir du syk. VEL sykehusene kan kanskje ikke redde deg, men du får i det minste øyeblikkelig hjelp så fort du roper. Tror dere det er sånn i alle andre land? Tror dere eldre i alle andre land har det så mye bedre enn våre?? Nei.. Stikk fingern i bakken og få dere litt perspektiv.

Og veldedighet til andre land.. La oss for GUDS skyld håpe at den dagen vi trenger bistand, at noen stiller opp og ikke bare lar oss sitte der i elendigheten!

Tor Solberg

18.12.2010 kl.08:41

Dine kommentarer er både interressante og skremmende. Norge er stint av penger, det er det ingen tvil om, men de brukes tydeligvis ikke til å forbedre forholdene i landet. Jeg tror - jeg sier ikke VET, siden det er 18 år siden jeg bodde i Norge, at det er flere forhold som gjør at det er slik: Skal man tro statistikken, er Norge et av verdens største land når det gjelder "uføretrygd" og "sykefravær" i prosent av befolkningen. Det koster enormt mye penger. Og det står i grell kontrast til oppfatningen utenfra (fra andre land, f.eks. Australia) at nordmenn er friske, i god form og med få kroniske lidelser. Er alle disse "uføre" virkelig uføre, eller er det en skjult form for arbeidsledighetstrygd?

Norge sender milliarder til såkalte u-land, og har gjort det i årtier. Gjør disse pengene at de såkalte ulandene kommer noen vei her i verden? Nope. Er du ikke lei av å se bildene av afrikanere i kamuflasjedrakt med maskinpistoler over skulderen mens de kjemper en formålsløs intern borgerkrig som går ut over befolkningen, barn og mødre, og skaper enorme flyktningeleire som Norge da må ta seg av?

Den sosialistiske "leiren" i Norge hater private hospitaler, skoler og annen styggedom. I Australia har vi et system hvor de som har råd til det, kan tegne privat helseforsikring og bruke private klinikker for all slags behandling uten kostnad. Vi har det (Anamaria og jeg) og det betyr (Utrolig nok) at vi får en rabatt på trygdeavgiften til staten, fordi vi ikke belaster det offentlige systemet, slik at dette kommer de mindre bemidlede tilgode, kutter sykehuskøer og gjør det mulig for hvermannsen å få en katarakt operasjon, hjertegreie, eller whatever.

Asylsøkere til Australia blir internert i immigrasjons-sentre, de fleste "offshore". Har de kastet identitetsdokumenter, eller identiteten er umulig å dokumentere, så sender vi de tilbake. Har de ikke det, får de et midlertidig visum på 2 års prøvetid, i denne perioden har du bare rett til bregrensede helsetjenester, derimot ikke arbeidsledighetstrygd eller sosial trygd, eller sosial bolig, og du må selv lære deg engelsk etc., dersom du ikke allerede kan det.

Jeg har fulgt litt med i Oljefondets "etiske investeringer", og SV's hysteri om hvor pengene skal investeres eller ikke. Pengene skal investeres hvor det gir avkastning, ikke hvor det blir en skjult "uhjelp" til tvilsomme utenlandske fond etc. Da var det jo ganske morsomt å gå gjennom listen over hvor pengene var investert for en tid tilbake, som inkluderte Australske ABC Learning Centre, en privat barnehage franchise kjede som nylig gikk dundrende konkurs. Der gikk den fortjenesten, jeg antar ingen undersøkte hva ABC egentlig drev med?

Vel jeg kan fortsette i det uendelige, men skal avstå......

kvinnen

18.12.2010 kl.08:51

Anonym: Er Sverige et av verdens rikeste land?

Jeg skjønner ikke hvorfor det verste skulle være at det ikke er de fattige som klager? Det har da alltid vært slik at de fattigste ikke sitter under tak med laptop og bruker tiden med å kjempe for de fattigeste rettigheter. Det er det vi med ressurser som gjør.

Ja. Her i landet kan man sitte på ræva og motta mer penger enn de som jobber. DET har vi visst råd til, fremfor å hjelpe de trengende. Og av en eller annen grunn ser det ut for at det ikke faller i god jord, selv for en som mener at det verste er "alle dere som som sitter dag ut og dag inn og klager..." Hehe.. Det er ikke lett, nei :)

Og for å svare på alt du skriver. Det er ikke snakk om at det muligens ikke er bedre i ANDRE land. Hva i all verden har det å gjøre med at Norge er et av verdens rikeste land, UTEN å ta seg råd til å forvalte pengene med verken hjertet eller vettet?

Jeg har for øvrig ikke nevnt veldedighet. Ikke til annet enn til dem som trenger det innenfor våre egne grenser.

onlyaillusion

18.12.2010 kl.08:52

Nå må vi huske at i andre land er det MYE verre enn her! Her har vi i hvert fall ytringsfrihet, her har vi sykeforsikring og gratis skole, her har vi muligheter ingen andre land har, og vi har også en flott og trygg økonomi.

Og selvfølgelig må vi gi til andre land! Når vi sliter med en litt gammel vei, eller at en kirke er litt falleferdig, så sliter andre land med sult og flom og katastrofer. Altså, vi har en litt "tung" hverdag å slite med, de har død. Og så mener folk at vi skal bruke alle pengene på oss selv? Jeg blir flau av å bo i et land hvor folk er så egoistiske.

kvinnen

18.12.2010 kl.09:06

onlyaillusion: Ja. Vi må for Guds skyld ikke glemme at andre land har det MYE verre enn oss. For glemmer vi det, så har vi det vel egentlig plutselig ikke så forbanna bra, har vi vel?

Jeg har vel akkurat skrevet noe om hva "sykeforsikringen" er verdt? Og når ble skolene egentlig gratis? Ingenting er gratis. Det er jo nettopp derfor vi betaler skatt. Og skolen er slettes ikke "gratis" selv om vi betaler skatt, noe jeg har erfart med fire unger som er dratt gjennom systemet.

For øvrig er det nettopp "den flotte og trygge økonomien" jeg har satt spørsmålstegn ved. For hver gang det er snakk om alt fra helse til forsvar, så har vi ikke midler. Og vi BURDE jo hatt det, vi som er et av verdens rikeste land? Ja?

Det er påfallende at det må trekkes frem sult, flom, katastrofer og død for å understreke hvor bra vi har det. Det hjelper verken de bostedsløse eller dem som trenger pleie eller står i operasjonskø. Bare for å trekke litt veksler på dem som faktisk ikke har det så godt HER også. For hvor i all verden ligger egoismen i å ville ta vare på dem?

Lene-Marie

18.12.2010 kl.09:31

Veldig bra skrevet!! Skulle fått det ut som leserinnlegg i landet største aviser!

kvinnen

18.12.2010 kl.09:38

Lene: Tusen takk :)

leirabestas

18.12.2010 kl.09:40

Joda vi hvet hvor pengene går,det er selvsagt til dei store herrene i regjeringen,dei må ha høg lønn store pensjonsavtaler for resten av livet,dei må ha dyre foretningsreiser og fine middager og selvfølgelig må dei ha med sine respektive samlivspartnere.Innlegget ditt burde du sette i avisa med store bokstaver virkelig bra skrevet.Ønsker deg en fin dag

mimmimor

18.12.2010 kl.09:56

Heisann - kom tilfeldigvis over bloggen din :)

Ser du har fått mange tilbakemeldinger på innlegget ditt. Tema engasjerer, det er sikkert. Selv bor jeg i Spania, et av landene som EU vurderer å nærmest sette "under administrasjon", noe som skulle tilsi at økonomien er på sterkt nedadgående. Likevel er alt helsetilbud gratis for innbyggerne. Det er ikke ventelister å snakke om, så vidt jeg har skjønt. Det er gode veier som vedlikeholdes jevnlig, i alle fall her sør hvor vi bor. Barnevernet er svært synlig, når det kommer til unger, er det strengt regelverk. Dessverre er arbeidsledigheten skyhøy. Og jeg antar det er forhold bak den spanske fasaden, som jeg ikke kjenner til. Men kontrastene mellom dette "fattige" landet og et av verdens "rikeste" land oppleves stor. Handler om prioriteringer, antar jeg, og om behovet for å holde mennesker i arbeid.

Vilde

18.12.2010 kl.09:59

Norge er jo også et av de landene det er best å bo i? Skal man tro UNDPs måling (HDI)..

kvinnen

18.12.2010 kl.10:09

Vilde: Jeg har lest det samme :) Det spørs kanskje på hva slags verdier man har kontra verdiene som er utvalgt å måle etter, for ikke å snakke om hvem som blir spurt!?

kvinnen

18.12.2010 kl.10:17

leirabestas: :)

Nå har forsøkt å sende hele teksten til "sterke meninger" i Dagbladet! :)

ønsker deg også en fin dag i sneværet ;)

therese og iselin!

18.12.2010 kl.10:50

norge er nok et rikt land fordi ''vi'' eller befolkningen er rike. Det er den jævla komunen som sløser pengene på tull! alt de bygger kommer jo fra oss, avgifter ogsånn..

kvinnen

18.12.2010 kl.10:57

therese og iselin!: Det er ikke i første rekke befolkningen som er rike, men det er statskassen som er stinn. Myndighetene har fått dilla på aksjekjøp, og Norge eier nå 1% av alle verdens børsnoterte aksjer, uten at det ser ut til å være lukrativt i fht de oppgavene som skal løses i landet vårt.

Staten gir kommunene en haug med oppgaver uten å legge ved nok midler til å fullføre oppgavene tilfredsstillende.

Kommuneskatten er jo minimal i fht statsskatten, så det er nok ikke kommunene som kan gis størstedelen av skylden. Det er nok mer den elendige styringsformen.

Modesty

18.12.2010 kl.11:48

Jeg ser på det litt sånn her, staten har en viss mengde penger og bruke og fordeler det så godt de kan men allikevel vil det aldri være nok selv i "verdens rikeste land". Samtidig har du visse gode poeng, slik som at hvis vi feks hadde tatt raskere tak i folk som var syke og skadet ville vi kanskje hatt mindre folk som var arbeidsuføre noe som hadde gjort at vi ville hatt flere folk som kunne jobbet og bidra med penger istedenfor motsatt. En ting jeg ønsker meg er vel kanskje litt enda mer tiltak som gjør at man prøver og gjøre probleme i fremtiden mindre ikke at man må gjøre akutttiltak istedenfor også surrer og går det sånn. Men allikevel, jeg har vært i mange andre land og Norge vil alltid stå øverst på listen min over et godt land og bo i.

flamebait

18.12.2010 kl.11:53

Problemet her i lander er vel strengt tatt at (mange) 'folk har sluttet å jobbe og begynt å realisere seg selv'. Mye av den kompetansen vi trenger for å 'bygge landet' er flyttet ut / lagt ned. Vi er blitt en gjeng med blåruss og funksjonærer..

Skoler blir ikke vedlikeholdt fordi det er veldig dyrt å oppgradere fra 1970 standard til 2010 standard (eller fra 1990 standard). Samme gjelder kirkebygg som er fredet av riksantikvaren. Når det gjelder svømmehaller og fritidsklubber etc så er det de samme problemene som dukker opp, penger må være der.

La oss si at 'alle' kommunene her i landet, alle 430.. begynner å bygge nye skoler og aldershjem i løpet av de neste 5 årene. Det hadde løst alle problemene i byggebransjen, for da kunne de begynt å leie inn polakker igjen.. Men arbeidsledige i Norge hadde ikke fått noe mer å gjøre.

Og når det gjelder jernbanen... vi er et "lite" land. Det første de må gjøre skal de komme noen vei med jernbanen er at de må sette av 50-100 milliarder kroner som staten bare avskriver som tap tvert, for de kan ikke drive kommersielt lønnsomt med den lave kundemassen vi har her i landet... Vi vil ikke få igjen for denne investeringen i 'vårt liv', men, når de har boret et hull i fjellet og fylt igjen en liten dal med stein for å bygge en jernbanetrase, ja, da ligger den der til mine oldebarn...

Men, når det gjelder å opprettholde sykehus over hele landet så er jeg ikke i tvil... Legg dem NED, sentraliser, bygg nytt og topp moderne.. Sett av 100 Mrd... bruk 10 - 25 milliarder på hvert sykehus med pasienthotell og leilighetskomplekser.. Hadde vel fått en 6-7-8 sykehus.. Så kan de omorganisere alle de 'gamle' sjukehusene til medisinske senter eller legge dem ned eller bruke dem til gamlehjem eller noe...

Men få lagt ned alle disse små livsfarlige distrikts-sykehusene...

Lenejeanette

18.12.2010 kl.12:16

Send dette til som et leserinnlegg i VG eller Dagbladet!

Georgine

18.12.2010 kl.13:11

Noen ganger skulle man jo tro at vi bodde i et uland. Er så enig så enig med deg. Kjempegodt skrevet. Tenke seg til at Norge ligger som nummer 1 på listen over de med høyest BNP og så har vi ikke penger til noen ting.

missM

18.12.2010 kl.14:50

Dette er spørsmål jeg også stiller meg... Men vi er vel litt gjerrige, skal spare og spare. Så er det dette med senere generasjoner da...

RR

18.12.2010 kl.16:07

Georgine: vi er ikke på BNP toppen... Bare høyt oppe.

RR

18.12.2010 kl.17:23

MissM : Vi kan spare og sjanse på at avkastningen vil gjøre oss i stand til å betjene kostnadene for pensjoner og helse, eller, vi kan bruke pengene nå på tilltak som vil gjøre oss som nasjon bedre istand til å generere inntekter i 2040-2050-2060.

Vi lever nå stort sett av å produsere råvarer der inntekter er knyttet mot olje/gass, Fisk og 'spinn-off' av relativt billig energi #vannkraft#. Man kan nevne skipsfart også, men langt på vei så er mannskapene nå utlendinger fordi nordmenn ikke er interessert i disse jobbene da ulempene ikke blir kompensert godt nok økonomisk...

Marte

18.12.2010 kl.18:07

Enig med det du skriver. Jeg blir flau når jeg ser hvordan mange lever i Norge.

I believe I can

19.12.2010 kl.09:53

Jeg skjønner meg ikke på dette landets politikk. Vi hører hva politikerne roper om på valgkampen, og vi ser resultatene når de kommer til makten. Likevel går folk til stemmeurnene, gang på gang.

Norge har 80 000 fattige barn, dvs. barn som ikke får det de trenger av mat og klær. De kan heller ikke delta på fritidsaktiviteter som andre barn.

Gamle mennesker dør i landet vårt, fordi de ikke har penger til strøm.

Det er altfor mange groteske eksempler, som ikke burde forekomme i et såkalt rikt land.

Og så ser vi hva politikerne gjør, i motsetning til det arbeidet Fattighuset og Frelsesarmèen gjør.

hobbyting

19.12.2010 kl.10:11

Meget godt skrevet!

Christina Eriksen

19.12.2010 kl.14:29

Enig og uenig.

Hva har du egentlig å klage over? Er du syk og får ikke det tilbudet du trenger? Har du ikke fast inntekt og får ikke hjelp fra NAV? Må du gå til jobb/skole fordi du ikke har vei og kjøre på? Har du født et barn uten å få hjelp fra fødeavdelingen? Jeg er rimelig sikker på at du må se deg nødt til å svare nei på alle disse spørsmålene.

Jeg bor og jobber for tiden i England, og her skal jeg love deg det er andre boller! Helsetjenesten er helt gratis, man betaler ikke en gang egenandel. Men så betaler engelskmenn mye mer i skatt enn hva vi gjør. Jeg er fremdeles inne i min 3 måneders lange prøveperiode på jobb, og har nå vært syk i snart fem dager. Har også vært på sykehuset to av disse dagene. Jeg får ikke et rødt øre for å være syk! Jeg får ikke sykepenger så lenge jeg er i prøveperioden, så da må man tenke seg om to ganger før man ringer inn på jobb og sier man er syk. Hvor mange ganger gjør man det i Norge? Der er terskelen veldig lav, og det handler om arbeidsmoral, noe nordmenn flest ikke eier!

Men jeg er enig i at politikere tar for mye i egen lomme!

Reasons To Be

19.12.2010 kl.14:56

rart det.. men jeg har misstanke om at alt for mtye går til vissvass.. stortingsmiddager,studentfest, dekorasjoner når kongen kommer på besøk og sånt tull!! det er jo staten, altså vi, som betaler alt det der også..

Johnny B. Good

19.12.2010 kl.15:18

Men vi har råd til å bygge ny opera, nye rådhus, nye kommunehus osv. så politikerene kan si se så flinke vi er, se så flott vi får det.

Vi har råd til å sende ut millioner på millioner i øst og vest så korrupte despoter kan få nye Rolls Royce'er eller bygge på palassene sine.

Vi har råd til å sende våre politikere ut for å leke fredsmeglere i konflikter som ikke har noe med Norge å gjøre så hele verden kan se at åååå så snille vi er.

Vi har råd til å støtte alle mulige religiøse og politiske grupperinger (også de som ønsker at Norge skal gå til helvete).

Vi har råd til å ha et byråkrati stort nok til å betjene en folkemasse fem ganger større enn landets befolkning.

Men vi har desverre ikke råd til å ta oss av de som sliter mest her i landet. Dem henviser vi til Blåkors, Fattighuset, Frelsesarmeen osv. Så støtt disse med noen kroner før staten tar og sløser dem bort på et eller annent tull.

Skriv en ny kommentar

hits