Aldershelvete

Oftere og oftere ser jeg meg i speilet om morgenen og lurer på om jeg bare skal sette en strek over det ytre og la det nærme seg seksti i fred. At det er syv og et halvt år til seksti (ja, halvårene har blitt viktige igjen!) spiller liten rolle.

Håret har lyst til å bli hvitt, huden forbereder seg til å løsne fra beina for å kunne legge seg i folder, og ingenting av det øynene mine ser når de titter inn i det forbannede speilet ser ut som meg. Og jeg trenger at på til briller!

Tenk så mye lettere det ville ha vært om hjernen visste at tiden hadde gått! Men neida! Hjernen ligger minst tyve år etter med oppdatering av fysiske fakts, og må smertefullt oppdateres i speilet hver eneste  morgen.

Og jeg er tydeligvis ikke den eneste som sliter. Jeg har venninner som trener fra en til syv dager i uken. Jeg har venninner som reiser til helseheimer og tvangsfores med salatblader og grønne shots. Og jeg har til og med venninner som har tatt av seg hele ansiktet, bare for å feste det litt strammere på igjen. Og ingen av dem ville ha gjort det for 30 år siden!

Så det er egentlig bare slemt å spørre hvorfor.
Men treningen påstås å være sunn, helsebringende, og at på til tilføre mer energi og velvære - bare man kommer over stølheten, selvsagt. Grøntfòret er visst også sunt og helsebringende, bare man venner seg til å være ku. Men hva med ansiktsflåingen? Den er etter sigende like sunn for psyken og derav det generelle velværet, akkurat som Restylane- og Botoxshots.

Så da så!

Flere og flere går rundt som grøntetende blodtrimma helsefreakere med stål i ben og armer, drømmer om å leve lenge, vanvittig lenge, - men sliter litt med det som holder dem sammen, nemlig huden. Men det finnes altså redninger for slikt. Vi kan nemlig betale oss til å se ut som uttrykksløse kjerringer med sprettrompe, struttepupper og flat mave til vi dør.

Men hvorfor?

Vi vil selvsagt se mer "strøkne" ut med litt hjelp. Men den evige ungdommen er uansett bare en drøm. Problemet er kanskje at de litt eldre kjendisdamene på TV både ser 10 og 30 år yngre ut enn de egentlig er.  De har selvsagt en helt annen økonomi til å betale seg vekk fra forfallet, men det virker jo som de synes det er verdt det?

Innsalget er at leverspots og åreknuter, smilerynker som har overtatt hele ansiktet
med dertil gulnende tenner og grått hår bare tilhører dem som ikke lenger tar vare på seg selv.  Det er med andre ord til og med verre å se ut som om man har levd en stund enn å røyke! Så hva da med oss som gjør begge deler!?

Drømmen er å stå opp, se meg i speilet uten å måtte trøste meg med at jeg  tross alt er frisk  for å kunne holde motet oppe. Men så er det nå likevel slik at når jeg først er  frisk, så er det plass for alle de andre ønskene og håpene også. - Og det er vel egentlig bare helt naturlig, selv om ingenting i hele verden er naturlig ved ønsket om å se evig ung og fresh ut...?

Det ville ha vært deilig om en dusj fremdeles hadde vært nok for det optimale velværet.

Men det er det ikke.

Stikkord:

11 kommentarer

ugg sko

02.11.2011 kl.04:50

Stilig <3! love the photos!! chuck and blair <3 skjekk ut her og :) :)
Kjempe fin blogg♥Ha en fin dga vidre♥Kommenterer tilbake♥

ugg støvler

02.11.2011 kl.07:21

Godt du har det bedre, selv om ting til tider er vanskelig..du har vært igjennom mye!

Siv-Inger

02.11.2011 kl.07:25

Utrolig bra skrevet. Mannen min synes jeg skal slutte å farge håret, og heller bare la håret bli grått... men jeg synes det er for tidlig. mamma farget aldri håret prøver han seg... ja vel, men hun er jo 70 repliserer jeg....

moncler jakke

02.11.2011 kl.08:32

Hva slags gjesteinnlegg ønsker du? Noe i samme form som resten av bloggen?

I gode og onde dager!

02.11.2011 kl.08:53

Jeg har aldri vært redd for å eldes. Man må bare lære å akseptere det. Så har vi spor av årene vi har levd. Ok slik er det og man er fremdeles vakker.

uggs

02.11.2011 kl.09:19

Fin blogg! :) Ha en fin kveld videre. ♥ Det hadde betydd utrolig mye for meg om du kommenterte på bloggen min. :D

Mira

03.11.2011 kl.02:07

Hei på deg:)

Først en ting, jeg blir 50 år i morgen eller det er jo i dag 3 nov.. og har aldri tatt et kirurgisk innlegg eller sprøytet inn noe noen steder:)

Vel man kan nok ønske seg litt større pupper iblandt, men så er jo det den største av alle plastikkoperasjoner her i Norge, deretter botox og restylane.

Det man ikke må glemme er fotoretusjering på bilder og mega juks på den røde løper og andre tillstelninger.

Man krever soft filter pga rynker i filmer og live show.

Ingen kjendis ser slik ut i virkeligheten, de slipper ikke unna grå hår og andre alderstegn, bare at disse får hjelp til å skjule dette.

Så Demii More i et blad nå, syltynn (slik som meg) men hun så da like flott ut selv om hun var mager. Det trikses og mikses, så vil du ha bilder av deg selv slik, er det bare å gå til en stylist og en fotograf som kan sine ting og vips - man ser 10-15 år yngre ut.

Jeg legger til at jeg stoppet treningsnarkomanien min for endel år siden, nok ble nok og spiser akuratt hva jeg vil:)

Og jeg driter fullstendig i hva andre måtte syns om meg:)

Med hilsen Mira:)

kvinnen

06.04.2012 kl.12:19

Mira`s Gotiske Verden: Dette har ikke noe med kjendiser å gjøre. Det har å gjøre med at jeg ikke lenger kjenner meg helt igjen i speilet å gjøre :) ... og forandringen er ikke til det bedre, for å si det sånn :)

kvinnen

06.04.2012 kl.12:20

moncler jakke: det som kommer fra en som ikke klarer å holde kjeft :)

kvinnen

06.04.2012 kl.12:22

Siv: Tusen takk :) Og ja, det er virkelig for tidlig! Det er +10 på utseende med det samme, og det er vel slettes ikke nødvendig!? :)

Skriv en ny kommentar

hits