Hår

Det er hverdag. Sånn vaske tøy og gulv og kanskje farge hårhverdag. Ikke kanskje, men bør. Eller, ikke engang bør : men .  Det er ikke veldig flatterende med mørkt hår og hvit antifartsstripe i skillen. Og ja, jeg bryr meg. De ti ekstra årene man automatisk får dersom man har hvitt år istedenfor farget hår er år jeg ikke higer etter å få riktig ennå. Og kanskje jeg aldri vil hige etter det. Kanskje jeg aldri kan gi helt faen i hvordan jeg ser ut. Og kanskje det er bra?

Ikke det at man nødvendigvis ser ustelt ut med hvitt hår. Men når det hvite håret bare kommer som en stripe ved skillen eller som noe halvveisfarge ved tinningen, så er det ustelte understreket. Og folk kan selvfølgelig mene hva de vil, men jeg synes verken Nicole Kidman eller Meryl Streep ser spesielt velstelte ut med de musegrå innslagene, uansett hvor "stolte" de er av det.

Det skal ikke dyttes under en stol at jeg har utrolig gode minner fra en dame med hvitt hår. Bestemorminner. Men jeg ville aldri kunne leve opp til å bære hvitt hår på den måten. Og musegrå og hvite ettervekster er ikke et alternativ.

Så altså: Inn på badet med meg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits